maandag 13 september 2010

Een leven voor de opera: Rolf Liebermann

Portretten op tv
In de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 september worden er vanaf 00:30 uur op de Duitse regionale (derde net-)zender NDR (Norddeutscher Rundfunk) drie portretten achtereen uitgezonden van de, van oorsprong Zwotserse,  musicus Rolf Liebermann (1910-1999), die een jaar voor zijn verscheiden nog een nieuwe compositie aan de wereld heeft geschonken.
Rolf Liebermann heeft niet alleen naam gemaakt als componist van onder meer muziekdrama's, maar tevens als intendant van de Hamburgische Staatsoper. Ook was hij een groot liefhebber en voorvechter van jazz.

Om 00:30 uur begint, op genoemde zender, het eerste filmportret, een uur later gevolgd door opnieuw een uur met dezelfde titel: Rolf Liebermann — Musiker. Ter afsluiting wordt tussen 02:30 uur en 03:15 uur het portret Leben für die Oper — Zum Tod von Rolf Liebermann uitgezonden.
Zie ook de bijdrage op onze zustersite Muziek en mensen met betrekking tot een radio-uitzending waarin Rolf Liebermann de functie van Zeitzeuge van de twintigste eeuw vervult.

__________
NB ( naschrift 17 september): Op zaterdag 18 september kunt u kennis nemen van nog meer over de man, en eveneens muziek van Rolf Liebermann. Zie daartoe een artikel van vrijdag 17 september op onze zustersite Tempel der Toonkunst
__________
Foto: Rolf Liebermann; © Universal Edition. Met dank aan Angelika Dworak.

Geen opmerkingen: