maandag 30 augustus 2010

BBC Proms op 31 augustus: Hänsel und Gretel concertant

Op het concertpodium
Tijdens het BBC Proms 2010-concert dat op dinsdag 31 augustus in de Londense Albert Hall zal worden gegeven en rechtstreeks zal worden uitgezonden door BBC Radio 3, staat de opera Hänsel und Gretel van Engelbert Humperdinck centraal. Zowel in het eerste gedeelte — tussen 20:00 uur en 21:05 uur —, alsook na de pauze, van 21:25 uur tot 22:30 uur. Dan worden gedeelten uit dat muziekdrama concertant voorgesteld door de Glyndebourne Festival Opera en het London Philharmonic Orchestra onder leiding van Robin Ticciati.

Meer over het werk in kwestie is te vinden in een uitgebreid artikel dat op 26 februari van dit jaar op onze zustersite Tempel van het Muziektheater is opgenomen.

Praten in de pauze
In de pauze — tussen 21:05 uur en 21:25 uur — wordt opnieuw een aflevering van de BBC Radio 3-reeks Proms Literary Festival uitgezonden, waarin een gesprek zal worden gevoerd met Anne Fine, schrijfster van onder meer kinderliteratuur, die dertig jaar geleden haar eerste boek publiceerde, en met Margaret Rustin, psychothearapeut. Het onderwerp van dat onderhoud is eveneens het verhaal van Hänsel und Gretel.
__________
Afbeelding: Dirigent Robin Ticciati. (Foto: Chris Christodoulou.)

Geen opmerkingen: