woensdag 8 juni 2011

NDR Kultur met Götterdämmerung zondagmiddag in 'Live aus der Staatsoper Hannover'

NDR Kultur, de regionale Noord-Duitse cultuurzender, biedt de geïnteresseerde luisteraars en alle anderen, op zondag 9 juni, een uitvoering van het laatste deel van de tetralogie Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner (1813-1883): Götterdämmerung.
Dat gebeurt in het programma Live aus der Staatsoper Hannover, vanaf 15:55 uur; het programma duurt tot 22:00 uur. Ongetwijfeld wordt het verloop van de handeling op de bühne onderbroken door twee pauzes, zoals dat op basis van de lengte van de voorstelling, gebruikelijk is. Het geheel duurt tot ongeveer 21:20 uur. De radio-uitzending daarentegen eindigt om 22:00 uur.
In de loop van de zondag ingezette week, wordt via de Britse culturuzender BBC Radio 3 ─ om precies te zijn op woensdag 15 juni en donderdag 16 juni, verspreid over de beide middagen, in het muziekprogramma Afternoon on 3 een uitvoering gerealiseerd van Die Walküre, het tweede deel van dezelfde tetralogie, die overigens ook als trilogie met een avond vooraf (Vorabend) mag worden gekwalificeerd; dan gaat het om het eerste deel. Maar alles blijft muzikaal bij hetzelfde.

Geen opmerkingen: