vrijdag 25 maart 2011

Schoppenvrouw van Tsjajkovski zaterdagavond op drie radiozenders tegelijk

Op zaterdag 26 maart zal de opera Schoppenvrouw uit 1890, gecompo0neerd door Pjotr ljitsj Tsjajkovski (1840-1893), voornamelijk bekend onder de Franse titel Pique dame, op drie West-Europese radiozenders gelijktijdig te beluisteren zij, in een live-uitvoering door het gezelschap van de New York Metropolitan Opera House, met koor, orkest en solisten van die specifieke versie.
De uitzending begint om 18:00 uur en zal duren tot ongeveer 21:45 uur. De uitzending heeft tegelijkertijd plaats op de Duitse regionale zenders NDR Kultur en WDR 3, alsmede via de Britse radiozendert BBC Radio 3. [1]

Aangezien we op deze site nog niet zo lang geleden ook over een uitvoering van dat muziekdrama, eveneens rechtstreeks vanuit The Met, hebben bericht, verwijzen wij u hier naar de inhoud van die bijdrage van 2008, voor nadere informatie over dit werk van de man die zichzelf zag als honderd procent Rus.
__________
[1] In één en dezelfde programma gids, van de Nederlandse zendgemachtigde, wordt — we zijn langzamerhand geneigd te zeggen: traditiegetrouw — weer vel verwarring gesticht. In de gegevens bij NDR Kultur wordt een andere dirigent van deze opera opgevoerd als even verder, in de tekst met betrekking tot de uitzending via WDR 3, en bij het programma Opera on 3 van BBC Radio 3 staan weer andere namen van solisten. Het motto is derhalve: Laat u verrassen, hopelijk wordt u door de commentaarstem op één van die zenders wel juist bijgepraat.

Geen opmerkingen: