dinsdag 22 april 2008

La Traviata van de Nationale Reisopera valt te beluisteren in Opera live van de NPS via Radio 4 op zaterdag 26 april

Opname van de première
Op zaterdag 26 april zendt de NPS in het programma Opera live via Radio 4 vanaf 19:02 uur de opera La Traviata uit in de versie van de Nationale Reisopera, zoals die tot die datum door het land toert, en dan in totaal dertien voorstellingen in twaalf steden zal hebben gegeven. Het Koor van de Nationale Reisopera zal worden bijgestaan door het Orkest van het Oosten, geleid door Mark Shanahan. De sopraan Sally Silver zingt de rol van Violetta Valéry — die in de roman van Alexandre Dumas jr. Marguerite Gautier heet — en krijgt tegenspel van de mannelijke protagonist Giorgio Germont, in de persoon van de tenor Daniel Sutin.
Het gaat hier om de opname, gerealiseerd tijdens de première, die op zaterdag 22 maart in Schouwburg Orpheus te Apeldoorn werd gegeven.
Een uitgebreid artikel over deze opera, met foto's van de onderhaige versie en via links verwijzingen naar alle gegevens die de Nationale Reisopera in petto heeft, is op deze site te vinden op zondag 16 maart.
____________
Afbeelding: Voorzijde van de dubbele Amstel-pocket uit de jaren zestig van de vorige eeuw met daarin de vertaling van Margot Bakker van La dame aux camélias.

Geen opmerkingen: