zondag 6 juli 2008

Wetenschappelijk programma over musicals — op 7 juli en nogmaals 8 juli op de Duitse televisiezenders WDR en SWR

Uitzending van 7 juli
Op maandag 7 juli, tussen 15:00 uur en 16:00 uur zal in de programmareeks Planet Wissen een gehele aflevering worden gewijd aan het verschijnsel musical. De uitzending draagt de passende titel Musical — Zwischen Kunst und Kommerz. Het programma is, zoals gebruikelijk te zien op de Westdeutsche Rundfunk en tegelijkertijd op de Süd West Rundfunk en op BR-alpha van de Bayerische Rundfunk— in alle drie gevallen gaat het om een regionale zender van het derde Duitse net, dat zich niet alleen onderscheidt van de grote broer ARD/Das Erste, maar tevens vrij is van reclame, hetgeen op zich reeds een verademing betekent.

Studiogasten
Zoals gebruikelijk nemen enkele studiogasten aan het programma deel. In dit geval zijn dat Wolfgang Jensen — theaterwetenschapper, verbonden aan ten minste drie Duitse hogescholen, en tevens auteur van artikelen en boeken over het onderwerp musical — en de zangeres Anna Montanaro, ster van diverse musicals. Na de afronding van haar studie aan de Stage School in Hamburg schitterde ze in Mannheim in West Side Story, en eind 2001 speelde en zong ze op Braodway in de musical Chicago. Sedert eind 2006 speelt ze de hoofdrol in de ABBA-musical Mama mia.

Meer informatie over deze uitzending
Meer informatie over het fenomeen musical, de studiogasten en tips die in de uitzending aan bod komen, kunt u lezen op de site van het programma Planet Wissen.
De uitzending zal worden herhaald op dinsdagochtend, vanaf 07:20 (volgens de WDR zelf) of 07:35, zoals in programmagidsen staat vermeld.
Ook de Südwest Rundfunk herhaalt het programma, en wel eveneens in het volgende etmaal, maar da twee keer. De eerste herhaling is in de nacht van maandag op dinsdag, tussen 04:00 uur en 05:00 uur en de tweede herhaling begint om 12:30 uur en duurt — u had het vast al wel uitgerekend — tot 13:30 uur.
Ook het derde programma van de Bayerische Rundfunk (BR), alsmede BR-alpha, en dat van Radio Brandenburg Berlin (RBB) zenden de herhalingen uit.
____________
Afbeeldingen
1. Brigitte Pavetic, presentatrice van Planet Wissen.
2. Till Nassif, presentator van Planet Wissen
3. Wolfgang Jansen, universitair docent en auteur — studiogast in het Planet Wissen-programma over musicals.
4. Anna Montanaro, musicalster, eveneens studiogast in het
Planet Wissen-programma over musicals.


Geen opmerkingen: