zondag 25 januari 2009

Vlaams Wagner Genootschap organiseert reis in juni 2009 naar Valencia voor een complete Ring des Nibelungen

Twee mogelijke cycli
Het Vlaams Wagner Genootschap heeft besloten de voorgenomen reis, dit jaar in juni 2009, naar Valencia waar tweemaal een complete uitvoering van de muzikale tetralogie Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner (1813-1883) onder leiding van Zubin Mehta [1] zal worden gegeven. Om zoveel mogelijk geïnteresseerden van deze mogelijkheid te laten profiteren — zo laat Jos Hermans van het VWG ons weten — is de mogelijkheid van deelname nu ook opengesteld voor niet-leden van dit genootschap: een aardig geste. Om echter definitieve stappen te kunnen ondernemen met betrekking tot reis en verblijf, wordt aan geïnteresseerden het verzoek gedaan om te laten weten welke van de twee mogelijkheden de voorkeur geniet.
Voor alle nadere gegevens omtrent de instelling — en de mogelijkheden om het gebeuren in het Palau de les Arts Reina Sofia mee te beleven in de enscenering en regie van het Catalaanse Theatercollectief La Furia del Baus onder leiding van Carlus Padrissa — wordt de belangstellenden aangeraden zelf een kijkje te nemen op de daarvoor bestemde site. Dan weet de liefhebber welke keuze zij of hij heeft en welke prijzen voor vliegreis, overnachting en toegangskaarten daarvoor gelden.
__________
[1] Zubin Mehta heeft in zijn boek Die Partitur meines LebensErinnerungen (2006) onder meer geschreven over hoe hij denkt dat je muziek bij de mensen moet brengen. Gezien het gegeven dat hij zo'n enorme productie tweemaal in de zomermaanden in een heel bijzonder theater zal presenteren, is het wellicht voor degenen die daarvoor belangstelling hebben — of ze er ook heen zullen reizen is vers twee — kennis te nemen van de gevoelens en overwegingen die zo'n dirigent bewegen. "Ohne Liebe geht es nicht" is zijn opvatting over het dirigeren. Dit boek, dat bij Droemer — ISBN 978-3-426-27377-7 — is verschenen, kunnen we u dan ook van harte aanbevelen.

Geen opmerkingen: