vrijdag 13 juni 2008

Der Rosenkavalier van Richard Strauss op BBC Radio 3 door de English National Opera — zaterdag 14 juni 's avonds

Met inleiding
In het programma Opera on 3 wordt op zaterdag 14 juni 's avonds tussen 19:30 uur en 23:30 uur (onze tijd) de inmiddels bijna honderd jaar oude, en in menig opzicht klassiek geworden, opera Der Rosenkavalier van Richard Strauss (1864-1949) uitgezonden. Het is ongetwijfeld zijn meest bewonderde en tegelijkertijd meest uitgevoerde opus binnen de discipline muziektheater. Het betreft een uitvoering door solisten, ondersteund door het koor en het orkest van de English National Opera; dirigent is Edward Gardner — en niet David McVicar, zoals hier en daar is aangekondigd. Het gebeuren zal worden ingeleid door Andrew McGregor.
Een inleidende tekst, alsmede de lijst met medewerkenden, gevolgd door een synopsis is te vinden op de Homepage van BBC's Opera on 3.
Op deze site hebben we al eerder, en wel op maandag 14 april, enige aandacht aan dit stuk muziektheater besteed — toen naar aanleiding van een uitvoering op de beeldbuis door de Hamburgische Staatsoper — en in die bijdrage heb ik tevens een foto afgebeeld die is genomen tijdens de première in 1911.
__________
Foto: Andrew McGregor, BBC Radio 3-presentator.

Geen opmerkingen: